Zonneboiler Jubbega

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Jubbega? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Middels deze website doorzoek je samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Jubbega.

zonneboiler systeem installeren in 8411

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een standaard woning in Heerenveen verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit betekent een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8411
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Jubbega vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Jubbega! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl bekijk je simpel en snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Heerenveen. Of bezoek Qbis.nl voor informatie over ervaren installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem is geschikt voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Jubbega. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Jubbega fluctueren tussen de €2550 en €3500, met montage. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verschillende situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €105 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€65
100 liter2€2.875 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-jubbega

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze statistieken kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de grootte en de mate van isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Jubbega (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is recentelijk verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle producten die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €825 tot €1775. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Jubbega

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-400), vermogen 2964 [KW], €2016 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro18 – 2IE Tap 150STDC1wwPro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Heerenveen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.heerenveen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Jubbega aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Jubbega!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!