Zonneboiler Hemrik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Hemrik? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze website doorzoek je accurate details m.b.t. een zonneboiler kopen in Hemrik.

zonneboiler systeem installeren in 8409

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3000.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Opsterland gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Hemrik vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Hemrik! D.m.v. deze pagina tref je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Opsterland. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product voorziet in jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Door o.a. lage aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hemrik. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Hemrik vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4400, met installatie. De installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina bekijk jij meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor meerdere mogelijkheden de kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €95 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€55
100 liter2€2.900 – €3.200€105
200 liter2€3.300 – €3.875€135
300 liter3€4.500 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-hemrik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas + elektra er verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Hemrik (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle types die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €875 tot wel €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hemrik

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 2-30 HPC), vermogen 3768 [KW], €2562 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-300), vermogen 2963 [KW], €2015 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro12 – 2IE Tap 150STDC1wwPro12), vermogen 1122 [KW], €763 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Opsterland een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.opsterland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hemrik aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hemrik!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!