Zonneboiler Langezwaag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Langezwaag? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product kent 2 toepassingen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker ontdek je handige toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Langezwaag.

zonneboiler systeem installeren in 8404

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €800.
 • Een doorsnee gezin in Opsterland verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Langezwaag vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Langezwaag! Geholpen door deze pagina tref je snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Opsterland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met goede installateurs in je omgeving. Onderstaand bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Langezwaag. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Langezwaag komen gemiddeld uit tussen €2875 en €3250, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €120 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.650€40
100 liter2€2.875 – €3.125€90
200 liter2€3.250 – €3.950€130
300 liter3€4.450 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-langezwaag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met deze data kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Langezwaag (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Langezwaag

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 2-24 HPC), vermogen 2266 [KW], €1541 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-150), vermogen 1423 [KW], €968 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-KS 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Opsterland een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.opsterland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Langezwaag aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Langezwaag!

 • Een warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!