Zonneboiler Blesdijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Blesdijke? Via een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Dankzij onze vergelijker doorzoek je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Blesdijke.

zonneboiler systeem installeren in 8398

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1850.
 • Een alledaags huishouden in Weststellingwerf gebruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een forse besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8398
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Blesdijke vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Blesdijke! Dankzij de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of benader de website kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs in je omgeving. Hierna tref je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. De installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Door lagere prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Blesdijke. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Blesdijke komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4100, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Op onze website lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave ontdek jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (energieprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€70
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.450 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-blesdijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Met deze info kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Blesdijke (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot wel €1350. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Blesdijke

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 1-24 HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 500-50 Hygiene), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-KS 800A+), vermogen 3373 [KW], €2294 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Weststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Blesdijke aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Blesdijke!

 • Warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!