Zonneboiler Peperga

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Peperga? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze vergelijker bekijk je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Peperga.

zonneboiler systeem installeren in 8396

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8396
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Peperga vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Peperga! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of klik door naar kvinl.nl waar je een database treft met competente installateurs in de regio. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Peperga. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Peperga liggen tussen de €2825 en €3750, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor velerlei mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €75 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€65
100 liter2€2.925 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.850€125
300 liter3€4.475 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-peperga

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het helder naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Peperga (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €700 tot wel €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Peperga

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 5 personen – 400L 3-24 HPC), vermogen 37 [KW], €2516 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-50), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 800A+), vermogen 3374 [KW], €2294 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Weststellingwerf soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.weststellingwerf.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Peperga aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Peperga!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!