Zonneboiler Steggerda

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Steggerda? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Aan de hand van deze website bekijk jij toepasbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Steggerda.

zonneboiler systeem installeren in 8395

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een standaard woning in Weststellingwerf stookt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 15%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8395
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Steggerda vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Steggerda! Dankzij onze vergelijker achterhaal je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Weststellingwerf. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs uit de gemeente. Onderstaand vind je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en certificering. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Steggerda. Dit systeem is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Steggerda schommelen tussen de €2475 en €4100, met installatie. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €115 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.175€90
200 liter2€3.275 – €3.800€130
300 liter3€4.500 – €5.000€200
zonneboiler-kopen-steggerda

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Steggerda (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle types die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot €1250. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Steggerda

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen – 300L 2-24 HPC), vermogen 2303 [KW], €1566 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-50), vermogen 3460 [KW], €2353 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 500A+), vermogen 3312 [KW], €2252 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Weststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.weststellingwerf.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Steggerda aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Steggerda!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!