Zonneboiler De Hoeve

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in De Hoeve? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Hoeve.

zonneboiler systeem installeren in 8394

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2800.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een doorsnee huishouden in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8394
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in De Hoeve vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in De Hoeve! Dankzij onze vergelijker tref je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Weststellingwerf. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en certificaten en keurmerken. Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Het product bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de basis aantrekkelijk voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in De Hoeve. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler De Hoeve schommelen tussen de €2675 en €3250, inclusief plaatsing. De installatie heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Op onze website bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor enkele voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.950 – €3.025€85
200 liter2€3.150 – €3.950€120
300 liter3€4.450 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-de-hoeve

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in De Hoeve (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1100. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in De Hoeve

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-30 HPC), vermogen 2054 [KW], €1397 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-40), vermogen 3215 [KW], €2186 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 800A+), vermogen 2150 [KW], €1462 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Weststellingwerf een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.weststellingwerf.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte De Hoeve aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in De Hoeve!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!