Zonneboiler Zandhuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Zandhuizen? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van onze website vind jij handige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zandhuizen.

zonneboiler systeem installeren in 8389

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Weststellingwerf verbruikt 1590 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €155 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Postcode8389
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Zandhuizen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Zandhuizen! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Weststellingwerf. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizensysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor heet water in huis en de centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die veel warm water gebruiken. Dankzij lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zandhuizen. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Zandhuizen fluctueren tussen de €2575 en €3350, met monteren & installeren. Dit systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina check je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een variatie aan situatiesde kostprijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is circa €60 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.900 – €3.100€75
200 liter2€3.300 – €3.950€115
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-zandhuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Voer in wat voor type woning u bezit. Je kunt denken aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Zandhuizen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €575 tot €1750. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zandhuizen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 4-24 HPC), vermogen 3862 [KW], €2626 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 150-30), vermogen 2779 [KW], €1890 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 400A+), vermogen 1532 [KW], €1042 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Weststellingwerf mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.weststellingwerf.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Zandhuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Zandhuizen!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. industriële ondernemingen. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!