Zonneboiler Wilhelminaoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Wilhelminaoord? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl lees je bruikbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Wilhelminaoord.

zonneboiler systeem installeren in 8384

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8384
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wilhelminaoord vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in Wilhelminaoord! Door middel van onze website check je probleemloos een geschikte installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Westerveld. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand achterhaal je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen die veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wilhelminaoord. Dit apparaat is goed te combineren met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Wilhelminaoord komen gemiddeld uit tussen €2425 en €3950, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor verschillende voorbeeldsituaties de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €115 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €3.975€125
300 liter3€4.600 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-wilhelminaoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met deze statistieken kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Wilhelminaoord (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is recent extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €700 tot €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wilhelminaoord

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 400L 2-24 HPC), vermogen 2320 [KW], €1578 subsidie.
 • Greenhill (A4-T), vermogen 1426 [KW], €970 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (2 x F2 collector met WWP T 300 WA), vermogen 187 [KW], €1272 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Westerveld een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.gemeentewesterveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wilhelminaoord aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wilhelminaoord!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!