Zonneboiler Kalenberg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kalenberg? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker check je waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kalenberg.

zonneboiler systeem installeren in 8377

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een alledaags huishouden in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €105 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8377
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Kalenberg vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Kalenberg! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Steenwijkerland. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop tref je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van scherpe prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Kalenberg. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Kalenberg liggen tussen de €2775 en €4050, inclusief plaatsing. Dit product heeft een levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Op onze website bekijk je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele voorbeelden de totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €120 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.625€50
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.150 – €4.000€115
300 liter3€4.575 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-kalenberg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Kalenberg (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €975 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kalenberg

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 1-30 HPC), vermogen 2026 [KW], €1378 subsidie.
 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar _RVS750 RS-2401-3-3REK), vermogen 2940 [KW], €1999 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO400L), vermogen 3263 [KW], €2219 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Steenwijkerland een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kalenberg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kalenberg!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!