Zonneboiler Blankenham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Blankenham? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Via onze vergelijker check je uitgebreide info over een zonneboiler kopen in Blankenham.

zonneboiler systeem installeren in 8373

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Steenwijkerland stookt 1530 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit betekent een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8373
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Blankenham vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Blankenham! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Steenwijkerland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze installatie draagt zorg voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van dalende prijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Blankenham. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Blankenham variëren tussen €2700 en €4250, met installatie inclusief. Dit product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een variatie aan situatiesde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €130 op jaarbasis (gasprijs september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.150€85
200 liter2€3.175 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-blankenham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Blankenham (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Blankenham

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-24 CPC met spiegel), vermogen 3584 [KW], €2437 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO300L), vermogen 313 [KW], €2128 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.steenwijkerland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Blankenham aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Blankenham!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!