Zonneboiler IJsselham

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in IJsselham? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website lees jij omvangrijke details aangaande een zonneboiler kopen in IJsselham.

zonneboiler systeem installeren in 8361

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een doorsnee gezin in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €55 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8361
Netnummer0561 (+31561)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in IJsselham vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in IJsselham! Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenwijkerland. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Onder andere KviNL, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in IJsselham. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er oplossingen het buffervat t.b.v. verwarmd water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler IJsselham liggen tussen de €2625 en €4400, inclusief plaatsing. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. Op deze pagina ontdek jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €170 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.125€100
200 liter2€3.275 – €3.850€115
300 liter3€4.550 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-ijsselham

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in IJsselham (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €875 tot wel €1525. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in IJsselham

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 HPC), vermogen 1834 [KW], €1247 subsidie.
 • Remeha (TzerraSol 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO500L), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Steenwijkerland een groene lening of kleine subsidie. Check www.steenwijkerland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte IJsselham aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in IJsselham!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!