Zonneboiler Wapserveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Wapserveen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze website ontdek jij toepasbare info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Wapserveen.

zonneboiler systeem installeren in 8351

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Westerveld stookt 1800 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Oftewel, een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteWesterveld
Postcode8351
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Wapserveen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Wapserveen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker bekijk je eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Westerveld. Of benader echteinstallateur.nl voor een overzicht met vakbekwame installateurs in je omgeving. In de volgende paragraaf lees jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het product behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wapserveen. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Wapserveen variëren tussen €2400 en €3450, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje vind jij een nadere toelichting.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor velerlei mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €125 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.900 – €3.200€80
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.475 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-wapserveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas de woning per jaar verbruikt. Middels het energieverbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Wapserveen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €975 tot wel €1750. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wapserveen

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-30 HPC), vermogen 2047 [KW], €1392 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-VW+TW-60HP), vermogen 3084 [KW], €2097 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Westerveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.gemeentewesterveld.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wapserveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wapserveen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!