Zonneboiler De Bult

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in De Bult? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in De Bult.

zonneboiler systeem installeren in 8346

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €115 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8346
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in De Bult vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in De Bult! Middels onze website tref je eenvoudig een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenwijkerland. Of ga naar Qbis.nl voor informatie over professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop tref je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie voorziet in je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in De Bult. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler De Bult schommelen tussen de €2475 en €4150, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website check je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna ontdek jij voor diverse mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.825 – €3.050€90
200 liter2€3.200 – €3.950€125
300 liter3€4.425 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-de-bult

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in De Bult (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €675 tot wel €1750. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in De Bult

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 2-24 HPC), vermogen 2350 [KW], €1598 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • LinkedSun (Kiss solar 1xHP18 + 1xHP30+700L), vermogen 1588 [KW], €1080 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Steenwijkerland mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.steenwijkerland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte De Bult aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in De Bult!

 • De warmtepomp: onttrekt energie uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!