Zonneboiler Steenwijkerwold

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Steenwijkerwold? Middels een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Geholpen door deze website tref jij accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Steenwijkerwold.

zonneboiler systeem installeren in 8341

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8341
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Steenwijkerwold vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Steenwijkerwold! Door gebruik te maken van deze pagina check je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Steenwijkerland. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand ontdek jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Steenwijkerwold. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Steenwijkerwold variëren tussen €2825 en €3600, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €60 op jaarbasis (gasprijs september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€40
100 liter2€2.925 – €3.075€95
200 liter2€3.175 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-steenwijkerwold

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie verdere info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Steenwijkerwold (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1625. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Steenwijkerwold

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 HPC), vermogen 1839 [KW], €1251 subsidie.
 • CV Totaal Noord (CPC36 500L CV + Tap), vermogen 2755 [KW], €1873 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.steenwijkerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Steenwijkerwold aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Steenwijkerwold!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!