Zonneboiler Willemsoord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Willemsoord? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gevormd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze website lees je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Willemsoord.

zonneboiler systeem installeren in 8338

 • Een zonneboiler is een handige manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddelde woning in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8338
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Willemsoord vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Willemsoord! Door middel van de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna tref je een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is geschikt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). De installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Willemsoord. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Willemsoord liggen tussen de €2650 en €4200, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op onze website vind je hoe dit precies zit.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor diverse gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €85 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.575€70
100 liter2€2.900 – €3.175€85
200 liter2€3.200 – €3.925€145
300 liter3€4.575 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-willemsoord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het helder naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Van belang zijn leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Willemsoord (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €925 tot €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Willemsoord

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2083 [KW], €1416 subsidie.
 • Remeha (Tzerra HP 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Eco2All (ECO-825HSS-3DTH), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Steenwijkerland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Willemsoord aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Willemsoord!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!