Zonneboiler Tuk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tuk? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze vergelijker tref je actuele details m.b.t. een zonneboiler kopen in Tuk.

zonneboiler systeem installeren in 8334

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8334
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Tuk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Tuk! Middels onze website vind je eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Steenwijkerland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de regio. Verderop lees je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie is geschikt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. In de basis toepasbaar op grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Wegens lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Tuk. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Tuk komen gemiddeld uit tussen €2775 en €3250, met montage. Deze installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check je voor diverse voorbeelden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €165 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€70
100 liter2€2.750 – €3.200€95
200 liter2€3.100 – €3.800€125
300 liter3€4.400 – €5.050€190
zonneboiler-kopen-tuk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de productinfo verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke andere systemen in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Tuk (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot €1650. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Tuk

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24 HPC), vermogen 3762 [KW], €2558 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Rexel (12/2-200), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Steenwijkerland soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.steenwijkerland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Tuk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Tuk!

 • De warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!