Zonneboiler Vollenhove

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Vollenhove? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door onze website tref je handige details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vollenhove.

zonneboiler systeem installeren in 8325

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Steenwijkerland verbruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8325
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Vollenhove vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Vollenhove! Dankzij de zonneboiler-vergelijker check je gemakkelijk een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Steenwijkerland. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. In onderstaande box bekijk jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vollenhove. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Vollenhove fluctueren tussen de €2775 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een paar voorbeelden de geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €120 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€40
100 liter2€2.800 – €3.050€105
200 liter2€3.100 – €3.900€140
300 liter3€4.500 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-vollenhove

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze info kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Vollenhove (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recent verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot wel €1300. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vollenhove

 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 150L 4-24 HPC), vermogen 3804 [KW], €2587 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.300), vermogen 3157 [KW], €2147 subsidie.
 • Rexel (1TA/4-300), vermogen 2865 [KW], €1948 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Steenwijkerland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.steenwijkerland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Vollenhove aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vollenhove!

 • De warmtepomp: genereert warmte middels de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!