Zonneboiler Luttelgeest

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Luttelgeest? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Het systeem kent 2 onderdelen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je veelzijdige adviezen m.b.t. een zonneboiler kopen in Luttelgeest.

zonneboiler systeem installeren in 8316

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4700.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €150 op jaarbasis.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8316
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Luttelgeest vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Luttelgeest! Middels onze tool tref je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordoostpolder. Of benader Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf tref je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is toepasbaar voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Luttelgeest. Zo’n systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In september 2022 kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Luttelgeest zitten gemiddeld tussen €2800 en €3400, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna check jij voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €175 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.625€50
100 liter2€2.850 – €3.125€95
200 liter2€3.200 – €4.000€120
300 liter3€4.575 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-luttelgeest

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke andere systemen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Luttelgeest (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is in 2017 verder verruimd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €850 tot wel €1500. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Luttelgeest

 • DAXX (1x 500 liter met 2×20 buizen), vermogen 3254 [KW], €2213 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/60), vermogen 3033 [KW], €2062 subsidie.
 • Rexel (1TX+/2-200), vermogen 1766 [KW], €1201 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Noordoostpolder mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.noordoostpolder.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Luttelgeest aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Luttelgeest!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!