Zonneboiler Tollebeek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tollebeek? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Tollebeek.

zonneboiler systeem installeren in 8309

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1400.
 • Een doorsnee huishouden in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8309
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Tollebeek vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Tollebeek! Met behulp van onze website achterhaal je gemakkelijk een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Noordoostpolder. Of check echteinstallateur.nl voor een database met erkende installateurs in je omgeving. Bijgaand lees je een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. In de basis toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor families met een grote vraag naar warm water. Vanwege aantrekkelijke prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Tollebeek. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Tollebeek vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3900, waarbij installatie is inbegrepen. Het product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor een paar situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €80 per jaar (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€40
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-tollebeek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de informatie verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Tollebeek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Tollebeek

 • Techneco (Loria-solar 300L/1,6 m2), vermogen 822 [KW], €559 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 30 buizen 300L WW+CV), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200T SP2A met NEFIT Solartower split 5.0 T), vermogen 1625 [KW], €1105 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Noordoostpolder een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.noordoostpolder.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Tollebeek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Tollebeek!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!