Zonneboiler Nagele

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Nagele? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina lees jij waardevolle raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nagele.

zonneboiler systeem installeren in 8308

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Noordoostpolder verbruikt 1380 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €75 per jaar.

ProvincieFlevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8308
Netnummer0527 (+31527)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Nagele vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Nagele! Middels zonneboilerrevolutie.nl check je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Noordoostpolder. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs in de buurt. Hieronder ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Vanwege lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nagele. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Ook moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De actuele kosten zonneboiler Nagele vinden we terug ergens tussen de €2550 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor diverse voorbeelden de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €110 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€70
100 liter2€2.925 – €3.025€90
200 liter2€3.225 – €3.925€140
300 liter3€4.550 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-nagele

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Door deze data kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Je krijgt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Nagele (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recentelijk verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nagele

 • Techneco (Loria-solar 500L/4,8m2), vermogen 1778 [KW], €1209 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 2x 25 buizen 300L WW+CV), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(3x) 400L Solarboiler A+), vermogen 3163 [KW], €2151 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Noordoostpolder wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.noordoostpolder.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nagele aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nagele!

 • De warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!