Zonneboiler Mastenbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Mastenbroek? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door deze pagina bekijk jij praktische info die helpen bij een zonneboiler kopen in Mastenbroek.

zonneboiler systeem installeren in 8294

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Zwartewaterland stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €75 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8294
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Mastenbroek vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Mastenbroek! D.m.v. onze tool tref je moeiteloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Zwartewaterland. Of surf naar de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water op te warmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grotere huizen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Mastenbroek. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Mastenbroek zitten gemiddeld tussen €2950 en €3450, met montage. Deze installatie heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de tabel hieronder check je voor verschillende voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €80 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€60
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €3.925€140
300 liter3€4.575 – €5.000€185
zonneboiler-kopen-mastenbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze statistieken kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt snel een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Mastenbroek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Mastenbroek

 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Nero col 3,2m²-HSP1-300A+), vermogen 1457 [KW], €991 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.300L WW+CV), vermogen 1645 [KW], €1119 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(3x) 400LHygieneboiler A+), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Zwartewaterland mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.zwartewaterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Mastenbroek aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mastenbroek!

 • Warmtepomp: ontneemt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!