Zonneboiler Genemuiden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Genemuiden? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker doorzoek je actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Genemuiden.

zonneboiler systeem installeren in 8281

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1800.
 • Een alledaags huishouden in Zwartewaterland gebruikt 1490 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Oftewel, een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8281
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Genemuiden vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Genemuiden! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zwartewaterland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de regio. In de volgende paragraaf bekijk jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Genemuiden. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Genemuiden zitten gemiddeld tussen €2425 en €4500, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor meerdere gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €145 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.525€45
100 liter2€2.800 – €3.175€80
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.475 – €5.100€165
zonneboiler-kopen-genemuiden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de info aangeleverd zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Je krijgt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Genemuiden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle systemen die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Genemuiden

 • DAXX (1×20 + 300L tank uit PASHW010 300LD(E)), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 30 buizen.200L WW+CV), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.
 • OEG (4plusvlakkeplaatcollector(4x) 500LHygiëneboiler A+), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Zwartewaterland soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.zwartewaterland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Genemuiden aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Genemuiden!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!