Zonneboiler s-Heerenbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in s-Heerenbroek? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl tref je praktische details die helpen bij een zonneboiler kopen in s-Heerenbroek.

zonneboiler systeem installeren in 8275

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een gemiddelde woning in Kampen verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8275
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in s-Heerenbroek vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in s-Heerenbroek! Via deze website check je eenvoudig een geschikte installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Kampen. Of check echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit de buurt. In onderstaande box vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om recensies en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product voorziet in het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in s-Heerenbroek. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler s-Heerenbroek zitten gemiddeld tussen €2675 en €3600, inclusief installeren. Het systeem heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje lees je hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €120 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.575€65
100 liter2€2.825 – €3.150€80
200 liter2€3.200 – €3.825€135
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-s-heerenbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in s-Heerenbroek (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €775 tot €1000. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in s-Heerenbroek

 • UseAllEnergy (UseAllEnergy 6x200x3), vermogen 1315 [KW], €1194 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 20 buizen.200L WW), vermogen 1204 [KW], €819 subsidie.
 • OEG (4flex heatpipe 50 buizen 500L Solarboiler A+), vermogen 3360 [KW], €2285 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Kampen soms een extra tegemoetkoming. Zie www.kampen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte s-Heerenbroek aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in s-Heerenbroek!

 • Warmtepomp: wint energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!