Zonneboiler Wilsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Wilsum? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze website check jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wilsum.

zonneboiler systeem installeren in 8274

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een gemiddeld gezin in Kampen gebruikt 1330 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €100 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteKampen
Postcode8274
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Wilsum vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Wilsum! Door gebruik te maken van onze tool tref je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Kampen. Of ga naar Qbis.nl voor een database met eerlijke installateurs uit jullie streek. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook referenties en certificering. Zoals bijv. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie wordt gebruikt voor het warme water en een warme woning. Dit duurzame systeem houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wilsum. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Wilsum zitten gemiddeld tussen €2550 en €3350, met installatie. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op deze pagina check je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor verschillende voorbeelden de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€45
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.150 – €3.875€145
300 liter3€4.550 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-wilsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Wilsum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wilsum

 • DAXX (DAXX-warmte 1×20 & 500L), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • Van Waveren (Zonneboiler 10 buizen.100L WW), vermogen 593 [KW], €403 subsidie.
 • OEG (4plus vlakkeplaatcollector(2x) 300L Solarboiler A+), vermogen 1984 [KW], €1349 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Kampen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.kampen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Wilsum aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Wilsum!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!