Zonneboiler Veessen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Veessen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via onze vergelijker tref je samengestelde adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Veessen.

zonneboiler systeem installeren in 8194

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2800.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een alledaags huishouden in Heerde gebruikt 1670 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteHeerde
Postcode8194
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een zonneboiler installateur in Veessen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Veessen! Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Heerde. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Hierna check jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en voorwaarden (keurmerken). Denk aan VCA, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame systeem is geschikt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Veessen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Veessen vinden we terug ergens tussen de €2925 en €4300, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele voorbeeldsituaties de kosten en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.800 – €3.100€80
200 liter2€3.100 – €3.950€145
300 liter3€4.450 – €5.000€155
zonneboiler-kopen-veessen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan komen wij erachter naar wie de productinfo toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + elektriciteit je op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Veessen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €500 tot €1225. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Veessen

 • Enerqy Master (EM-TPW+CV ES-Pro-60T/TWL-KER-500L-B), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC24+FKS 1000), vermogen 3542 [KW], €2409 subsidie.
 • OEG (2plus vlakkeplaatcollector(2x) 200L Solarboile A+), vermogen 1841 [KW], €1252 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Heerde een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.heerde.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Veessen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Veessen!

 • De warmtepomp: wint warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!