Zonneboiler Vaassen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Vaassen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl lees jij omvangrijke aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Vaassen.

zonneboiler systeem installeren in 8171

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1700.
 • Een gemiddeld huishouden in Epe verbruikt 1710 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Vaassen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Vaassen! Middels onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Epe. Of klik door naar de website Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in de regio. Hieronder check je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vaassen. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Vaassen zitten gemiddeld tussen €2625 en €4250, met montage. De installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje tref jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €135 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.650€65
100 liter2€2.850 – €3.075€80
200 liter2€3.100 – €3.875€135
300 liter3€4.550 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-vaassen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vaassen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €825 tot €1225. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vaassen

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-25T/DJG-RVS-M-200L), vermogen 1725 [KW], €1173 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1.800 okoline-profi), vermogen 3912 [KW], €2660 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 75 + SO.500), vermogen 3344 [KW], €2274 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Epe mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.epe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Vaassen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vaassen!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!