Zonneboiler Epe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Epe? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit 2 delen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels onze tool tref jij accurate gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Epe.

zonneboiler systeem installeren in 8161

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1150.
 • Een doorsnee gezin in Epe stookt 1710 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8161
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Epe vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Epe! Door gebruik te maken van deze website check je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Epe. Of ga naar de website Qbis.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder tref jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op reviews en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. De installatie kan benut worden voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Epe. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De geschatte kosten zonneboiler Epe variëren tussen €2825 en €4400, inclusief installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. In het volgende kopje tref je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind jij voor diverse voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €155 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.075€100
200 liter2€3.100 – €3.975€125
300 liter3€4.525 – €5.100€180
zonneboiler-kopen-epe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Epe (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €650 tot €1775. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Epe

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-2,5m²), vermogen 1346 [KW], €915 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 1-150), vermogen 954 [KW], €649 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1287 [KW], €875 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Epe een groene lening of kleine subsidie. Check www.epe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Epe aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Epe!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente