Zonneboiler Elburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Elburg? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze tool lees jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Elburg.

zonneboiler systeem installeren in 8081

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Elburg verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Elburg vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Elburg! Door gebruik te maken van onze tool check je probleemloos een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Elburg. Of benader de website Qbis.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder bekijk jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door dalende prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Elburg. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens plaatsen ze ook het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Elburg fluctueren tussen de €2625 en €4400, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop tref jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar gevallen de kosten en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €80 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€55
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.225 – €3.950€135
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-elburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het verbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke andere systemen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Elburg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen zo tussen de €450 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Elburg

 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-3,2m²), vermogen 1447 [KW], €984 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-500), vermogen 2968 [KW], €2018 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 200 – 1 XRAY10), vermogen 676 [KW], €460 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie hanteert de gemeente Elburg een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.elburg.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Elburg aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Elburg!

 • De warmtepomp: wint energie uit bijv. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente