Zonneboiler Nunspeet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Nunspeet? Via een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product kent 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind je handige gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Nunspeet.

zonneboiler systeem installeren in 8071

 • Een zonneboiler is perfect om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2900.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een doorsnee gezin in Nunspeet verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 19%. Dit betekent een forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Nunspeet vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Nunspeet! Aan de hand van deze pagina check je simpel en snel een competente installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Nunspeet. Of check de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna lees je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Het product behelst geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Door dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nunspeet. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Nunspeet fluctueren tussen de €2800 en €3850, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website lees je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor diverse situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €180 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.175 – €3.800€125
300 liter3€4.425 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-nunspeet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. Jij ontvangt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Nunspeet (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nunspeet

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 300-10m2), vermogen 3161 [KW], €2149 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500SM), vermogen 2554 [KW], €1737 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT HPS – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1198 [KW], €815 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Nunspeet een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.nunspeet.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Nunspeet aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nunspeet!

 • De warmtepomp: haalt energie middels de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente