Zonneboiler Staphorst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Staphorst? Door middel van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit 2 aspecten: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze tool check je veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Staphorst.

zonneboiler systeem installeren in 7951

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4000.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een alledaags huishouden in Staphorst verbruikt 1790 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €55 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€198,00

Een zonneboiler installateur in Staphorst vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Staphorst! Door middel van deze website tref je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Staphorst. Of bezoek de website kvinl.nl voor lijstjes met goede installateurs in je omgeving. In onderstaande box bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families met een grote vraag naar warm water. Omwille van lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Staphorst. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Staphorst komen gemiddeld uit tussen €2600 en €3600, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna ontdek je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder vind je voor meerdere voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€45
100 liter2€2.800 – €3.025€80
200 liter2€3.150 – €3.850€110
300 liter3€4.475 – €5.200€150
zonneboiler-kopen-staphorst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Staphorst (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle types op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €850 tot €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Staphorst

 • Thermics Energie (Aqua FTH premium 200L-1FTH2,5), vermogen 1266 [KW], €861 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2037 [KW], €1385 subsidie.
 • HRsolar (300D/ Nero 2), vermogen 1358 [KW], €923 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Staphorst soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.staphorst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Staphorst aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Staphorst!

 • Een warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente