Zonneboiler Emmen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Emmen? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl vind jij praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Emmen.

zonneboiler systeem installeren in 7801

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1550.
 • Een doorsnee gezin in Emmen stookt 1570 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit betekent een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7801
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Emmen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Emmen! Met behulp van onze website tref je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Emmen. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop ontdek jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Wegens scherpe prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Emmen. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Emmen komen gemiddeld uit tussen €2800 en €4150, met installatie inclusief. De installatie heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor enkele omstandigheden de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €135 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.125€100
200 liter2€3.200 – €3.925€135
300 liter3€4.475 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-emmen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Woningomschrijving

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Emmen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €650 tot wel €1700. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Emmen

 • Remeha (220 SHL Calora Tower 2C), vermogen 1848 [KW], €1257 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 302 [KW], €2054 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Emmen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.emmen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Emmen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Emmen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente