Zonneboiler Zandpol

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Zandpol? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool check jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zandpol.

zonneboiler systeem installeren in 7764

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Emmen gebruikt 1570 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Postcode7764
Netnummer0591 (+31591)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Zandpol vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Zandpol! Dankzij onze vergelijker vind je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Emmen. Of klik door naar Qbis.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. In de volgende paragraaf ontdek je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie draagt zorg voor heet water in huis en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem houdt in: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Voornamelijk een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Zandpol. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Zandpol variëren tussen €2925 en €3750, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €130 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.550€45
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.225 – €3.925€135
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-zandpol

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke andere systemen geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Zandpol (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle zonneboilers. Alle apparaten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zandpol

 • PLEION (ECO COMPACT ECLIPSE 2 – 200 – 1 ECLIPSE), vermogen 699 [KW], €475 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 SBS300L TW), vermogen 1611 [KW], €1095 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 4-24hpc), vermogen 3675 [KW], €2499 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Emmen soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.emmen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zandpol aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Zandpol!

 • Warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!