Zonneboiler Dalerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Dalerveen? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee delen: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. onze vergelijker bekijk je toepasbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Dalerveen.

zonneboiler systeem installeren in 7755

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3200.
 • De subsidies lopen op tot €1850.
 • Een standaard woning in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit betekent een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7755
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Dalerveen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Dalerveen! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je moeiteloos een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Coevorden. Of probeer de website kvinl.nl voor informatie over professionele installateurs in je omgeving. In onderstaande box lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bijvoorbeeld Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit systeem houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Dalerveen. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De verwachte kosten zonneboiler Dalerveen fluctueren tussen de €2500 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. In het volgende kopje ontdek je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check jij voor een paar voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €95 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€60
100 liter2€2.825 – €3.200€75
200 liter2€3.125 – €3.875€135
300 liter3€4.450 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-dalerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie verdere info verzonden kan worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Er volgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Dalerveen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dalerveen

 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1820 [KW], €1538 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar CPC24 HSSFHM300L TW + CV), vermogen 1538 [KW], €1046 subsidie.
 • ReHeat B.V (EDSI boiler 1-24hpc), vermogen 1606 [KW], €1092 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Coevorden mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.coevorden.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Dalerveen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Dalerveen!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!