Zonneboiler Dalerpeel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Dalerpeel? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl doorzoek je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Dalerpeel.

zonneboiler systeem installeren in 7753

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een alledaags huishouden in Coevorden verbruikt 1690 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €110 op jaarbasis.

ProvincieDrenthe
GemeenteCoevorden
Postcode7753
Netnummer0524 (+31524)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Dalerpeel vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Dalerpeel! Met behulp van deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Coevorden. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met competente installateurs in je omgeving. Onderstaand check je verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om beoordelingen en relevante keurmerken. Denk aan VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie zorgt voor je watervoorziening en een warme woning. Het product houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Dalerpeel. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag kan men ook kiezen voor het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Dalerpeel komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4150, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €80 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€65
100 liter2€2.825 – €3.175€85
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.525 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-dalerpeel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om adres en contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er verbruikt wordt. Aan de hand van deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf uw huis. Denk aan de inhoud en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Dalerpeel (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan deze aanvragen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €400 tot €1625. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Dalerpeel

 • Daikin (EKHWP500PB + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1827 [KW], €1542 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 48-400), vermogen 2046 [KW], €1391 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+2xCS250), vermogen 1421 [KW], €966 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Coevorden een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.coevorden.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Dalerpeel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Dalerpeel!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!