Zonneboiler Beerze

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Beerze? Dankzij het zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze website check je accurate details over een zonneboiler kopen in Beerze.

zonneboiler systeem installeren in 7736

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddelde woning in Ommen verbruikt 1660 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7736
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Beerze vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Beerze! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Ommen. Of probeer kvinl.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Hieronder tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit product houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Beerze. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Beerze zitten gemiddeld tussen €2825 en €3700, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop ontdek jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor een aantal voorbeeldsituaties de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €155 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.875 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €3.800€130
300 liter3€4.450 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-beerze

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Beerze (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1700. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Beerze

 • Rivusol (Radiant S300/2-60T), vermogen 3448 [KW], €2345 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 3-300 II), vermogen 3056 [KW], €2078 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar Coll 7,5m2- Oeg HSP1 800), vermogen 2895 [KW], €1969 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie biedt de gemeente Ommen mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.ommen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Beerze aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Beerze!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!