Zonneboiler Vilsteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Vilsteren? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Aan de hand van deze website ontdek je accurate raadgeving over een zonneboiler kopen in Vilsteren.

zonneboiler systeem installeren in 7734

 • Een zonneboiler is een interessante manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • De subsidies lopen op tot €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Ommen verbruikt 1660 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €120 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een zonneboiler installateur in Vilsteren vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Vilsteren! Met behulp van deze pagina bekijk je verrassend eenvoudig een competente installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Ommen. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven in je omgeving. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere VCA, Sterkin, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product wordt gebruikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Vilsteren. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Vilsteren variëren tussen €2725 en €4250, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal omstandigheden de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €180 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€55
100 liter2€2.850 – €3.000€75
200 liter2€3.100 – €4.000€125
300 liter3€4.425 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-vilsteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt z.s.m. een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vilsteren (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle modellen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €400 tot wel €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vilsteren

 • Rivusol (Radiant S250/2-45T), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.
 • Nefit (SolarLine 2-120 II HotTop), vermogen 1832 [KW], €1246 subsidie.
 • Solar2all (BSP 1000 met 3xF3-1Q), vermogen 1653 [KW], €1124 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Ommen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.ommen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Vilsteren aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Vilsteren!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!