Zonneboiler Drogteropslagen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Drogteropslagen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem bestaat in de basis uit twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Drogteropslagen.

zonneboiler systeem installeren in 7705

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in De Wolden stookt 1830 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7705
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Een zonneboiler installateur in Drogteropslagen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Drogteropslagen! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente De Wolden. Of bezoek kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna bekijk je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product kan benut worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Drogteropslagen. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In september 2022 zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Drogteropslagen variëren tussen €2675 en €4300, inclusief installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina ontdek je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor velerlei gevallen de kosten en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €85 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€40
100 liter2€2.750 – €3.125€75
200 liter2€3.150 – €3.925€110
300 liter3€4.425 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-drogteropslagen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Definieer uw woning eigenschappen. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Drogteropslagen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Drogteropslagen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 5cpc9 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3242 [KW], €2205 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 80T/S800L-1), vermogen 3180 [KW], €2162 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 200hp-cv-400E), vermogen 1632 [KW], €1110 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie geeft de gemeente De Wolden soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.dewolden.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Drogteropslagen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Drogteropslagen!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!