Zonneboiler Bruchterveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bruchterveld? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Middels onze tool check je toepasbare info m.b.t. een zonneboiler kopen in Bruchterveld.

zonneboiler systeem installeren in 7695

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Hardenberg verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteHardenberg
Postcode7695
Netnummer0523 (+31523)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Bruchterveld vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Bruchterveld! D.m.v. onze website achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Hardenberg. Of surf naar de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hierna lees jij nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie kan gebruikt worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Dan vult de CV-brander het gat op. Met name toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Bruchterveld. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Bruchterveld liggen tussen de €2600 en €3600, inclusief installeren. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide omstandigheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €150 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.625€65
100 liter2€2.925 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €4.000€130
300 liter3€4.600 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-bruchterveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Het betreft adres en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Door deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Bruchterveld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €575 tot wel €1525. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bruchterveld

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc21 cpc23 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3225 [KW], €2193 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 50T/S400L-1), vermogen 1796 [KW], €1221 subsidie.
 • Viessmann (Vitosol 141-FM), vermogen 1509 [KW], €1026 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie geeft de gemeente Hardenberg een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.hardenberg.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bruchterveld aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bruchterveld!

 • Warmtepomp: genereert energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!