Zonneboiler Daarle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Daarle? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze vergelijker vind jij praktische informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Daarle.

zonneboiler systeem installeren in 7688

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1750.
 • Een doorsnee gezin in Hellendoorn stookt 1600 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7688
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Een zonneboiler installateur in Daarle vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Daarle! Middels deze pagina vind je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Hellendoorn. Of check de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Bijgaand check je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en certificering. Denk aan Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt is de werking niet optimaal. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Daarle. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er structuren met een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De kosten zonneboiler Daarle schommelen tussen de €2825 en €3450, met montage. Dit product kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verschillende situatiesde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €180 per jaar (energieprijzen oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€65
100 liter2€2.950 – €3.150€100
200 liter2€3.275 – €3.925€125
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-daarle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om te weten hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze informatie kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Daarle (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle modellen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Daarle

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc9 cpc30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 20T/S200L-1), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC24 + HSP-2 400 L), vermogen 2017 [KW], €1372 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Hellendoorn soms een extra tegemoetkoming. Zie www.hellendoorn.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Daarle aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Daarle!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!