Zonneboiler Langeveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Langeveen? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze tool lees je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Langeveen.

zonneboiler systeem installeren in 7679

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Tubbergen verbruikt 1830 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Langeveen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Langeveen! D.m.v. onze tool vind je simpel en snel een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tubbergen. Of surf naar Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand check je een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. Bovenal toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lagere prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Langeveen. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er constructies met een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Langeveen schommelen tussen de €2825 en €3450, met installatie. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een aantal situatiesde geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat komt neer op €105 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.900 – €3.125€100
200 liter2€3.150 – €3.950€145
300 liter3€4.450 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-langeveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze data kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Langeveen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €475 tot wel €1675. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Langeveen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc21 hssfhm sps fhs 600 a label), vermogen 3201 [KW], €2177 subsidie.
 • ZBPro (ZP400tfp-3), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 150L), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Tubbergen soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.tubbergen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Langeveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Langeveen!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijv. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!