Zonneboiler Westerhaar-Vriezenveensewijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Westerhaar-Vriezenveensewijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt opgebouwd door twee zaken: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van deze website ontdek jij accurate info m.b.t. een zonneboiler kopen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

zonneboiler systeem installeren in 7676

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Twenterand gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €65 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Postcode7676
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een competente zonneboiler installateur in Westerhaar-Vriezenveensewijk! Aan de hand van deze website vind je eenvoudig een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Twenterand. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box lees jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden is de werking niet optimaal. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je watervoorziening en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk interessant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook is er nog een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Westerhaar-Vriezenveensewijk variëren tussen €2775 en €3500, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €90 per jaar (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.925 – €3.100€105
200 liter2€3.150 – €3.825€125
300 liter3€4.525 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-westerhaar-vriezenveensewijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie verdere info verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U krijgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Westerhaar-Vriezenveensewijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recent extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €775 tot wel €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Westerhaar-Vriezenveensewijk

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3cpc9 cpc21 cpc16 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3249 [KW], €2209 subsidie.
 • ZBPro (ZP300tfp-2), vermogen 1332 [KW], €906 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC7,5), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Twenterand soms een extra tegemoetkoming. Check www.twenterand.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Westerhaar-Vriezenveensewijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Westerhaar-Vriezenveensewijk!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!