Zonneboiler Albergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Albergen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website check je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Albergen.

zonneboiler systeem installeren in 7665

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Tubbergen stookt 1830 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Albergen vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Albergen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of benader Qbis.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven in de regio. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan is er de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze duurzame installatie is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Albergen. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een voorraadvat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Albergen schommelen tussen de €2425 en €4400, met installatie. Het product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje tref jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor enkele situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €55 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€45
100 liter2€2.825 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.975€125
300 liter3€4.450 – €5.300€150
zonneboiler-kopen-albergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie verdere info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de omvang en staat van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Albergen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €450 tot €1825. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Albergen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc30 hssfhm sps fhs 1000 a label), vermogen 3251 [KW], €2211 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Pro 2400 SBS200 TW), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300M), vermogen 2531 [KW], €1721 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Tubbergen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.tubbergen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Albergen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Albergen!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!