Zonneboiler Vasse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Vasse? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Via de zonneboiler-vergelijker tref je bruikbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Vasse.

zonneboiler systeem installeren in 7661

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Tubbergen gebruikt 1830 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Vasse vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Vasse! Aan de hand van deze pagina achterhaal je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Tubbergen. Of check de website echteinstallateur.nl voor een database met professionele installatiebedrijven in de buurt. Verderop ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op referenties en certificering. Bekijk eens VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het product is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. De installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Bijzonder toegepast door grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vasse. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Vasse variëren tussen €2800 en €3250, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Verderop ontdek je meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor enkele scenario’sde aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €155 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.500€65
100 liter2€2.950 – €3.050€95
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-vasse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de productinfo verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Door het verbruik kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt binnen een week een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Vasse (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €450 tot €1225. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vasse

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc9 cpc21 cpc 30 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.
 • S-Power (FK 4-500 AD), vermogen 3222 [KW], €2191 subsidie.
 • HRsolar (Nero 2 / 200M), vermogen 1344 [KW], €914 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Tubbergen mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.tubbergen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Vasse aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Vasse!

 • Warmtepomp: haalt energie uit onder andere de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!