Zonneboiler Oud Ootmarsum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Oud Ootmarsum? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website check je accurate gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Oud Ootmarsum.

zonneboiler systeem installeren in 7637

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Dinkelland verbruikt 1900 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €70 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7637
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Oud Ootmarsum vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oud Ootmarsum! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of bezoek de website kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box tref je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage winkelprijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Oud Ootmarsum. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Oud Ootmarsum zitten gemiddeld tussen €2975 en €3950, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check jij voor meerdere mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €75 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.575€55
100 liter2€2.825 – €3.100€80
200 liter2€3.150 – €3.875€140
300 liter3€4.475 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-oud-ootmarsum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zeer binnenkort een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Oud Ootmarsum (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle types die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €775 tot €1675. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oud Ootmarsum

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 6cpc9 hssfhm sps fhs 800 a label), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.
 • Brink Climate Systems (Sunset CV3-300 horizontaal), vermogen 2643 [KW], €1797 subsidie.
 • HRsolar (Nero 1 / 120M), vermogen 743 [KW], €505 subsidie.

Afgezien van de landelijke subsidie biedt de gemeente Dinkelland mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.dinkelland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Oud Ootmarsum aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Oud Ootmarsum!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!