Zonneboiler Bornerbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Bornerbroek? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind je samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bornerbroek.

zonneboiler systeem installeren in 7627

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een gemiddeld gezin in Almelo verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €80 op jaarbasis.

ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Postcode7627
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2870 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Bornerbroek vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Bornerbroek! Dankzij onze tool achterhaal je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Almelo. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met ervaren installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie springt de CV-brander bij. In de eerste plaats toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bornerbroek. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Bornerbroek liggen tussen de €2675 en €3350, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Hierna ontdek je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind jij voor verschillende situatiesde kostprijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €100 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De gasprijs stijgt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€50
100 liter2€2.950 – €3.100€85
200 liter2€3.200 – €3.850€140
300 liter3€4.500 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-bornerbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan woonoppervlak en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Bornerbroek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle artikelen die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €425 tot €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Bornerbroek

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 4cpc 9 bs 400 a label), vermogen 2382 [KW], €1620 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 4 personen RS2401-3 300L), vermogen 2251 [KW], €1531 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 328 [KW], €2530 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Almelo soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.almelo.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Bornerbroek aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Bornerbroek!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!