Zonneboiler Harbrinkhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Harbrinkhoek? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Harbrinkhoek.

zonneboiler systeem installeren in 7615

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Tubbergen stookt 1830 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Harbrinkhoek vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Harbrinkhoek! D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl tref je zonder problemen een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Tubbergen. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de gemeente. In onderstaande box bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Onder andere VCA, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker relevant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Harbrinkhoek. Een zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Harbrinkhoek fluctueren tussen de €2775 en €3750, met installatie. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op deze pagina check je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor verscheide situatiesde geschatte kosten en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €55 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€50
100 liter2€2.800 – €3.100€100
200 liter2€3.125 – €3.950€115
300 liter3€4.450 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-harbrinkhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze informatie kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Harbrinkhoek (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €800 tot €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Harbrinkhoek

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 400 a label), vermogen 1805 [KW], €1227 subsidie.
 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar RVS200 RS-3001-3-1REK), vermogen 1259 [KW], €856 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Tubbergen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.tubbergen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Harbrinkhoek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Harbrinkhoek!

 • Warmtepomp: onttrekt energie via de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!