Zonneboiler Mariaparochie

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Mariaparochie? Via een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Mariaparochie.

zonneboiler systeem installeren in 7614

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een gemiddeld gezin in Tubbergen gebruikt 1830 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Een zonneboiler installateur in Mariaparochie vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Mariaparochie! Dankzij deze pagina vind je zonder problemen een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Tubbergen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven in de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en eventuele keurmerken. Onder andere Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is toepasbaar voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Mariaparochie. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Mariaparochie komen gemiddeld uit tussen €2600 en €4000, waarbij installatie is inbegrepen. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht bekijk je voor verschillende omstandigheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €130 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€50
100 liter2€2.900 – €3.025€90
200 liter2€3.175 – €3.850€120
300 liter3€4.450 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-mariaparochie

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas & elektra er verbruikt wordt. Via deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke andere systemen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Mariaparochie (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Mariaparochie

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2cpc 16 bs 300 a label), vermogen 1772 [KW], €1205 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S500-10.0V), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Tubbergen mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.tubbergen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Mariaparochie aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Mariaparochie!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!