Zonneboiler Denekamp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Denekamp? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt gevormd door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Denekamp.

zonneboiler systeem installeren in 7591

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1150.
 • Een gemiddeld gezin in Dinkelland stookt 1900 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €80 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7591
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Denekamp vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Denekamp! Door middel van onze vergelijker vind je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder achterhaal je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal interessant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Denekamp. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Denekamp variëren tussen €2500 en €3050, inclusief plaatsing. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Hierna tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor een aantal mogelijkheden de kostprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.150€100
200 liter2€3.300 – €3.800€115
300 liter3€4.525 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-denekamp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Bijvoorbeeld woonoppervlak en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en klik op versturen. U krijgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Denekamp (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot €1350. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Denekamp

 • Burg Spitzentechnologie (zeus 3 cpc 9 bs 200 a label), vermogen 1531 [KW], €1041 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-4.0V), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.150), vermogen 3125 [KW], €2125 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Dinkelland mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.dinkelland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Denekamp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Denekamp!

 • Een warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!