Zonneboiler Deurningen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Deurningen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 toepassingen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker vind jij bruikbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Deurningen.

zonneboiler systeem installeren in 7562

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een standaard woning in Dinkelland verbruikt 1900 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €145 per jaar.

ProvincieOverijssel
GemeenteDinkelland
Postcode7562
Netnummer074 (+3174)
Gasverbruik M31900 M3
Stroomverbruik kWh3710 kWh
Gemiddelde energierekening€208,00

Een zonneboiler installateur in Deurningen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Deurningen! Geholpen door onze website vind je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Dinkelland. Of check Qbis.nl voor lijstjes met eerlijke installateurs in de buurt. Hieronder bekijk je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Wees scherp op beoordelingen en certificering. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter wordt het water niet warm genoeg. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Dit product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor mensen met een grote vraag naar warm water. Dankzij scherpe prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Deurningen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit moment zijn er constructies met een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Deurningen liggen tussen de €2625 en €3850, met montage. Het product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina tref je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema lees jij voor een paar voorbeeldsituaties de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is circa €175 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.650€70
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.175 – €3.900€115
300 liter3€4.425 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-deurningen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze statistieken kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zeer binnenkort een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Deurningen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €675 tot wel €1825. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Deurningen

 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs120 a label), vermogen 1345 [KW], €915 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-40T), vermogen 2164 [KW], €1472 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 250 PAWT), vermogen 1873 [KW], €1274 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Dinkelland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.dinkelland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Deurningen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Deurningen!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!